Zašto tolika cena kotizacije?

Kada kažemo tolika“ prvenstveno mislimo na „toliko niska“ jer nas kolege upravo to i pitaju: „Zašto ste stavili toliko nisku cenu kotizacije?“ Na žalost, cena kotizacije konferencije, seminara, predavanja, nekog obrazovnog resursa, … je uvek mala. Ona ne odražava kvalitet, jer na našim prostorima tržište intelektualnih veština još uvek nije dovoljno razvijeno da se može objektivno proceniti. To je posledica finansijskog stanja u našem sektoru, ali i stava da edukacija i obrazovanje, pogotovo stručno usavršavanje, treba da budu besplatni ili da nam ih neko drugi plati. Sve dok takav stav preovladava, biće teško vrednovati rad prosvetnih radnika.

Cena kotizacije za OKC konferenciju je baš niska, jer znamo da većinu učesnika konferencije čine nastavnici i stručni saradnici koji ne žive u Beogradu. Samim tim, oni će imati i dodatne troškove, pored ove kotizacije. Znamo da se kolege već organizuju za zajednički prevoz automobilom i da će to za neke biti mala obrazovna ekskurzija, a kažu i da je februar najsiromašniji mesec u godini 🙂

Nećemo više pisati o tome koliko je kotizacija niska, ali reći ćemo vam da ćete na konferenciji moći da čujete 10 odličnih predavanja i primera o tome kako kolege unapređuju svoju nastavničku praksu. Mi smo često slušali dobre nastavničke priče i neke stvarno nemaju cenu, jer iskustvo je teško platiti, ali nadamo se da ćete 15. februara biti sa nama u Domu omladine u Beogradu kako bismo razmenili iskustva.

Prijava? Ništa lakše, samo popunite polja ispod 🙂

[contact-form-7 id=“408″]